Press

Γιάννης Βασιλείου: Ο Γιώργος είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης,που έβγαλε αυτή η χώρα.

Γιάννης Βασιλείου: Ο Γιώργος είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης,που έβγαλε αυτή η χώρα.

MARA VALAMVANI
MARA VALAMVANI

Κύριε Βασιλείου Γιάννη είναι μεγάλη η χαρά μου να είμαι εδώ μαζί σας, για να κάνουμε μια κουβέντα εφ’  όλης της ύλης πίνοντας τον καφέ μας..

Κύριε Βασιλείου πως γεννήθηκε μέσα σας το μικρόβιο για το τραγούδι;

To DNA υπήρχε πάντα στην οικογένεια μου, καθώς ο θείος μου ήταν ένας σπουδαίος δημοτικός τραγουδιστής ο Γιώργος Παπασιδέρης, οπότε μεγάλωσα σε οικογένεια με μουσικές επιρροές.

Σε ποια ηλικία ξεκινήσατε να τραγουδάτε;

Γιάννη Βασιλείου
Γιάννη Βασιλείου

Ξεκίνησα περίπου στην ηλικία των 10 ετών ακούγοντας τους γονείς μου να τραγουδάνε νησιώτικα τραγούδια στο σπίτι, επαγγελματικά ξεκίνησα αρκετά χρόνια αργότερα όταν και σπούδαζα γυμναστής κάνοντας ένα δικό μου γκρουπάκι με κάτι φίλους.

Έχετε ζήσει για πολλά χρόνια στην Αμερική.. Εκεί κάνατε κάποιες δυνατές συνεργασίες με τους Rolling stones και με τον Φράνκ Σινάτρα.. Πως σας βοήθησαν αυτές οι συνεργασίες σας στην μετέπειτα πορεία σας στο τραγούδι;

Κοιτάξτε, μοναδικές εμπειρίες, χαραγμένες πάντα στο μυαλό μου, δεν νομίζω να είναι και πολλοί οι καλλιτέχνες που τους δίνεται αυτή η ευκαιρία, κρατάω πολλά πράγματα καθώς συγχρόνως με τη δουλειά παρακολουθούσα τις κινήσεις τους, τις ερμηνείες τους και όλα αυτά και φυσικά κρατάω μέσα μου και πολύτιμες συμβουλές. Ήταν και είναι τεράστιες προσωπικότητες και τεράστιοι καλλιτέχνες.

Κάποια στιγμή αποφασίσατε να επιστρέψετε στην Ελλάδα.. Ήρθατε ως τραγουδιστής ή πέρασε κάποιο διάστημα μέχρι να ξεκινήσετε τις εμφανίσεις σας εδώ;

Όχι όταν ήρθα στην Ελλάδα δούλεψα ως γυμναστής στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Αγίας Παρασκευής , ξεκίνησα το τραγούδι επαγγελματικά στην Ελλάδα πλέον μετά από περίπου 8 χρόνια.

Έχετε κάνει αρκετές δισκογραφίες και μάλιστα πολλές απ’αυτές είχατε την χαρά να τις δείτε να γίνονται χρυσές..Ποια ήταν η πρώτη σας επιτυχία;

Η πρώτη επιτυχία ήρθε με τον δίσκο ΄΄ΦΗΜΕΣ΄΄ με πολλά τραγούδια του δίσκου να γίνονται μεγάλες επιτυχίες, όπως το ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ, το ΘΗΛΥΚΕ ΜΟΥ ΚΟΥΡΣΑΡΕ, το ομότιτλο ΦΗΜΕΣ και άλλα πολλά.

Οι πρώτες σας συνεργασίες στην Ελλάδα, με ποιους συναδέλφους σας ξεκίνησαν;

Γιάννη Βασιλείου
Γιάννη Βασιλείου

Με τον τεράστιο Μανώλη Αγγελόπουλο, τον Μπάμπη Τσετίνη και άλλους, αργότερα βέβαια συνεργάστηκα με όλα σχεδόν τα μεγάλα ονόματα, την Τζένη Βάνου, Δούκισσα, Ρίτα Σακελλαρίου κτλ

Είσαστε ένας πολύ γνωστός καλλιτέχνης, φτασμένος που συνεχίζει να εισπράττει την αγάπη του κοινού.. πως νιώθετε για αυτό, και πως διαχειρίζεστε την φήμη σας;

Ευχαριστώ τον Θεό και τον κόσμο που με αγαπάει ως και σήμερα, είναι πολύ σημαντικό να εισπράττεις την αγάπη του κόσμου και να αγαπάνε και να αποδέχονται και την δουλειά σου… Μπορώ να πω όμως πως δεν άλλαξα ποτέ, πάντα ήμουν χαμηλών τόνων, ήμουν ο Γιάννης το φιλαράκι τους και αυτό μπορώ να πω πως ο κόσμος το έχει εκτιμήσει.

O Γιος σας είναι ο επίσης αγαπητός καλλιτέχνης Γιώργος Αλκαίος.. Τι αισθήματα σας δημιουργεί αυτό;

Ο Γιώργος είναι ένας τεράστιος καλλιτέχνης, θεωρώ ίσως από τους μεγαλύτερους που έβγαλε αυτή η χώρα..Χαίρομαι πολύ, είμαι πολύ περήφανος για τον Γιώργο και είμαι ακόμη πιο περήφανος για τον τρόπο που έχτισε την καριέρα του, χωρίς να εκμεταλλευτεί ποτέ την επωνυμία που μπορεί να είχα τότε και με μόνο του όπλο το ταλέντο του και η αγάπη του για την μουσική.

Έχει περάσει ποτέ από το μυαλό σας ότι μοιράζεστε την αγάπη του κόσμου και την φήμη;

Γιάννη Βασιλείου

Όχι καθόλου, ο Γιώργος έκανε άλλη, ξεχωριστή καριέρα, μπορώ να πω μεγαλύτερη από τη δική μου και είμαι πολύ περήφανος γι αυτό!

Κυκλοφόρησε άλλη μια μεγάλη επιτυχία σας από την Real Music , το τραγούδι «Πρέπει να αλλάξω ουρανό» σε στίχους και μουσική του Δημήτρη Τσιανάκα.. Το τραγούδι είναι ζεϊμπέκικο και κάτι διαφορετικό από αυτό που μας έχετε συνηθίσει.. Πιστεύετε ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να δοκιμάζει νέα πράγματα ή να παραμένει σταθερός στο είδος του;

Κοιτάξτε, είμαι ένας τραγουδιστής που στην καριέρα μου έχω ερμηνεύσει πολλά ζεϊμπέκικα και αρκετά έγιναν και μεγάλες επιτυχίες, όπως ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ, ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ, ΚΑΝΕ ΜΕ ΚΑΛΑ ΘΕΕ ΜΟΥ, ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΕΓΩ και πολλά άλλα, το ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΥΡΑΝΟ είναι ένα ποιοτικό ζεϊμπέκικο σε άλλο ύφος από αυτό που είχα τραγουδήσει ως τώρα. Κάποια στιγμή μου το έδωσε να το ακούσω ο παραγωγός μου Δημήτρης Τσιανάκας που είναι και ο δημιουργός του τραγουδιού και αμέσως μου έκανε το κλικ που λέμε…Το τραγούδησα και πάει πάρα πολύ καλά. Όσον αφορά το αν πρέπει ένας καλλιτέχνης να παραμένει σταθερός στο είδος του θα πω πως εγώ ακολούθησα πολλά χρόνια αυτή τη συνταγή, ο κόσμος με έμαθε έτσι, η μουσική μου στηρίζεται κυρίως στον ρυθμό, να κουνάει την νεολαία και μου βγήκε σε καλό!

Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Βασιλείου και σας εύχομαι άλλη μια χρυσή επιτυχία..